- Info
Studie boeken
In dit boek, 475 afbeeldingen, beschrijft verschillende aandoeningen van de oren, mond, neus, keel en slokdarm. Het is in hoofdzaak bestemd voor studerenden, geneeskundigen en specialisten, en steunt op de dertig jaren van ervaring van de schrijver. Aan de voet van bladzijden wordt verwezen naar literatuurbronnen. Het boek is uitgegeven in 1918.
In this book, which has 475 illustrations, different diseases of the ears, mouth, nose, throat and oesophagus are writen about. Mainly, this book is ment for students, doctors and specialists and it leans on thirty years of experience of the writer. At the bottom of pages, there are references to sources of literature. The book is published in 1918.
Dit boek is een leergang van de economie, volgens de stand van de
wetenschap aan het einde van de negentiende eeuw.
Er wordt veel aandacht besteed aan de ideen van Ricardo, Adam Smith, e.a.
De eerste afdeling behandelt huur- en pachtwaarden, de waarde en
prijzen van goederen, rente en lonen, en ondernemerswinst.
De tweede afdeling behandelt de muntstelsels en het bankwezen
van de voornaamste landen, en de wisselkoersen.
De derde afdeling behandelt de productie van economische goederen,
inclusief het protectionisme en de verhouding tussen productie
en bevolkingsgroei en de verhouding tussen productie en grondbezit.
De vierde afdeling behandelt de staatsinkomsten, met name
belastingen, retributies en inkomsten uit domeinen.
Het eindigt met een hoofdstuk over de staatsschuld.
This is a text book of economics, according to science at the end of the nineteenth century. Much attention is given to the ideas of Ricardo, Adam Smith and others. The first part covers rent and lease, the values and prices of goods, wages and salaries, and bussiness profits. The second part covers the monetary and banking systems of the most important countries, and exchange rates. The third part treats the production of economic goods, protectionism, the relation between growth of population and production and the relation between production and land ownership. The fourth part treats state income, especially taxes, excise and income from state owned land. it ends with a chapter on national debt.
Dit boek is een leergang van de economie, volgens de stand van de wetenschap aan het einde van de negentiende eeuw.
Er wordt veel aandacht besteed aan de ideen van Ricardo, Adam Smith, e.a.
De eerste afdeling behandelt huur- en pachtwaarden, de waarde en
prijzen van goederen, rente en lonen, en ondernemerswinst.
De tweede afdeling behandelt de muntstelsels en het bankwezen
van de voornaamste landen, en de wisselkoersen.
De derde afdeling behandelt de productie van economische goederen,
inclusief het protectionisme en de verhouding tussen productie
en bevolkingsgroei en de verhouding tussen productie en grondbezit.
De vierde afdeling behandelt de staatsinkomsten, met name
belastingen, retributies en inkomsten uit domeinen.
Het eindigt met een hoofdstuk over de staatsschuld.
This is a text book of economics, according to science at the end of the nineteenth century. Much attention is given to the ideas of Ricardo, Adam Smith and others. The first part covers rent and lease, the values and prices of goods, wages and salaries, and bussiness profits. The second part covers the monetary and banking systems of the most important countries, and exchange rates. The third part treats the production of economic goods, protectionism, the relation between growth of population and production and the relation between production and land ownership. The fourth part treats state income, especially taxes, excise and income from state owned land. it ends with a chapter on national debt.
Dit gellustreerde leerboek beschrijft de geografie van verschillende delen van de wereld, en gaat daarbij in op zaken zoals de manier waarop mensen in de desbetreffende delen hun geld verdienen, godsdiensten en de vruchtbaarheid van de grond. Het beschrijft ook natuurkundige en meteorologische zaken zoals de dampkring, de plaatsbepaling op aarde, de verdeling van regen en sneeuw op aarde en het klimaat van Nederland.
This illustrated learning book describes the geography of different parts of the world, and also describes things such as religion, the frutility of the soil, and the way in which the people in those parts of the world. It also describes physicaland meteorological things, like the earth's atmosphere, position-fixing on earth, the partitioning of rain and snow on earth and the climate of The Netherlands.
"Kosmografie is de leer van de bewegingen van de hemellichamen.
In dit studieboek uit 1918 wordt de astronomie, de instrumenten en
de waarnemingen van zon, maan, planeten, sterren, kometen en meteoren besproken.
Na ieder hoofdstuk worden een aantal vraagstukken ter ""overhoring"" gegeven."
Cosmography is the study of movements of celestial bodies. This 1918 study book discusses Astronomy, instruments and solar, lunar, planetary, stellar, comet and meteor movements. After every chapter there are several test questions.
Dit is de twaalfde druk van het Kookboek voor de Amsterdamsche Huishoudschool, uit 1951. Met informatie over de inrichting van de keuken, het keukengerei, het bewaren van levensmiddelen, de samenstelling van de maaltijden, het dekken van de tafel etc. Dit kookboek is samengesteld door C.J. Wannée die jarenlang werkzaam was als lerares koken en voedingsleer aan de Amsterdamse huishoudschool. Dit receptenboek is in de eerste plaats bedoeld als handleiding bij het onderwijs in koken. Daarnaast is het bedoeld als praktische hulp voor de gewone huisvrouw om 'de chronische eentonigheid in het dagelijkse menu' zo veel mogelijk te voorkomen. Alle in dit boek opgenomen recepten zijn berekend voor zes personen. De eerste druk, die in 1910 verscheen, blijkt een succes te zijn. Van de ingenaaide boeken a fl 1,75 en de gebonden uitgaven a fl 2,25 worden in de eerste twaalf jaren 41.000 exemplaren verkocht! En nog altijd staat Wannées Kookboek op menige boekenplank en wordt het beschouwd als een van de beste basiskookboeken die ooit zijn verschenen. In 2001 verscheen de 26ste druk.
Deze twaalfde druk dateert uit 1951 en werd herzien en bewerkt door R. Lotgering-Hillebrand.
This publication contains 12th edition of the Cookery book for the Domestic science school in Amsterdam. With information on how to organize the kitchen, kitchen utensils, preservation of food, preparation of meals, setting the table etc. Edition: 1951.
Dit is de zesde druk van het Kookboek voor de Amsterdamsche Huishoudschool. Met informatie over de inrichting van de keuken, het keukengerei, het bewaren van levensmiddelen, de samenstelling van de maaltijden, het dekken van de tafel etc. Uitgave uit 1911. Dit kookboek is samengesteld door C.J. Wannée die jarenlang werkzaam was als lerares koken en voedingsleer aan de Amsterdamse huishoudschool. Dit receptenboek is in de eerste plaats bedoeld als handleiding bij het onderwijs in koken. Daarnaast is het bedoeld als praktische hulp voor de gewone huisvrouw om 'de chronische eentonigheid in het dagelijkse menu' zo veel mogelijk te voorkomen. Alle in dit boek opgenomen recepten zijn berekend voor zes personen. Titel: Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool Auteur: C.J. Wannée Jaartal : 1911. De eerste druk, die in 1910 verscheen, blijkt een succes te zijn. Van de ingenaaide boeken a fl 1,75 en de gebonden uitgaven a fl 2,25 worden in de eerste twaalf jaren 41.000 exemplaren verkocht! En nog altijd staat Wannées Kookboek op menige boekenplank en wordt het beschouwd als een van de beste basiskookboeken die ooit zijn verschenen. In 2001 verscheen de 26ste druk. Deze zesde druk dateert uit 1911.
This publication contains the 6th edition of the Cookery book for the Domestic science school in Amsterdam. With information on how to organize the kitchen, kitchen utensils, preservation of food, preparation of meals, setting the table etc. Edition: 1911.